Vi tar över Laurella & Wallins böcker

Posted on 2014/11/27 Under Förlaget, Release

Det nystartade förlaget Bucket List Books tar över böckerna när Laurella & Wallin förlag lägger ner sin verksamhet efter tre år. L&W:s spännande utgivning kommer fortsättningsvis att finnas tillgänglig hos Bucket List Books.

Laurella & Wallin förlag, som sedan starten 2011 gett ut ”skön reselitteratur”, meddelade i våras att de skulle lägga ner sin verksamhet. De ville göra ett rent avslut och överlåta böckerna till någon som tar god hand om dem.

– Vi är mycket nöjda över att våra böcker får ett nytt hem hos Helén Enqvist på Bucket List Books, säger Anne Laurella, delägare i Laurella & Wallin förlag tillsammans med Alexander Wallin. Det känns som ett värdigt avslut på ett projekt som ligger oss varmt om hjärtat.

Bucket List Books lanserades lagom till Bokmässan i Göteborg och ger ut böcker som bara måste ges ut. Utgivningen omfattar både skönlitteratur och ”non-fiction”, och i samband med lanseringen släppte förlaget den svenska romanen Håll inte tillbaka kärleken, William Holden av Conny Palmkvist.

– Skön reselitteratur utgör en bra kombination av båda genrerna, säger Helén Enqvist, förläggare på Bucket List Books. Det känns bra att bereda plats för böcker som förtjänar fler läsare och ge en andra chans åt berättelser som fortfarande är högst aktuella. Eftersom jag har en bakgrund i resebranschen känns det extra roligt att ta över Laurella & Wallins böcker. Anne och Alexander har gjort ett väldigt fint jobb och böckerna är både vackra och läsvärda. Det är inte omöjligt att jag spinner vidare på den tråden, tillägger hon.

Övertaget omfattar sex titlar skön reselitteratur – fem om italienska städer och en om Paris – och verkställs från och med den 1 december i år då böckerna byter palladress hos distributören Stjärndistribution.