Hur många ord behövs för vänskap?

Posted on 2015/03/26 Under Release

Conny Palmkvists ”Tusen ord för allt” om en oväntad vänskap får nytt liv i pocketutgåva på Bucket List Books. Boken har fått ett nytt, vackert omslag skapat av konstnären Jonas Rahm.

– Det är många böcker som verkligen förtjänar att nå många läsare som inte riktigt hittar fram när det inte blir någon pocketutgåva. Nu har vi åtgärdat det för boken som många utsett till Connys allra bästa, säger Helén Enqvist från Bucket List Books.

Tusen ord för allt
Johan är åttiosju år gammal. Varje dag besöker han sin fru Natasja på sjukhemmet i ett utdraget och smärtsamt farväl. För varje gång försvinner hon allt längre bort från honom och det liv de haft tillsammans.

I samma hus som Johan bor Isaak. Han är tolv år och i hans huvud snurrar tankarna fort och ohejdat. I skolan har han svårt att koncentrera sig och han är oftast ensam. Hemma finns mamma och pappa, men mamma vill skiljas och pappa vill inte leva längre. Pappa gör sig själv illa och hamnar i djup medvetslöshet, onåbar för Isaak. Johan och Isaak finner varandra. På kvällarna sitter de uppe på husets takterrass under den stjärnklara himlen. Mellan dem växer en stark gemenskap fram och en förståelse för den ensamhet och förlust de båda upplever.

Conny Palmkvist (f. 1973) är uppvuxen och bosatt i Skåne. Han har skrivit fem romaner sedan den kritikerhyllade debuten 2005 med dokumentärromanen ”Hej då, allihopa”. Hösten 2014 gav Bucket List Books ut hans senast bok, Håll inte tillbaka kärleken, William Holden. I mars tilldelades ConnySelmapriset för bästa egenutgivna bok med ”De flyende skyldiga”.

”Tusen ord för allt” är en gripande och insiktsfull berättelse om sorg och saknad, men också en berättelse om en varm och räddande vänskap mellan en gammal man och en ung pojke. Boken utkom första gången 2009 på Brombergs förlag. Nu finns den i pocket med ett nytt, midnattsblått omslag skapat av konstnären och formgivaren Jonas Rahm.

En del i Bucket List Books utgivning är att plocka upp riktigt bra böcker som missat större spridning och ge dem nytt liv, med en nydesignad pocket eller som e-bok. Först ut var Metronom – Frankrikes historia till rytmen av Paris Metro av Lorànt Deutsch och nu kommer alltså ”Tusen ord för allt” av Conny Palmkvist.