Amanda Palmer lär oss konsten att be om hjälp

Posted on 2016/06/03 Under Release

Idag släpper Bucket List Books en svensk översättning av Amanda Palmers bok ”The Art of Asking”.

Amanda Palmer är framför allt känd som musiker och performanceartist, men den här gången har hon skrivit en bok. Det är en svårbeskriven bok – delvis självbiografi, delvis handbok i crowdfunding och att hantera fans. Palmer berättar om sin karriär och resan från levande staty vid Harvard Square till rockstjärna, TED-talare och crowdfundingdrottning. Boken är lik henne som person: öppen, generös och lite galen. Alla har glädje av att läsa den, i synnerhet skapande människor. Men kanske kan den även komma till lite extra nytta för oss svenskar, som ofta har svårt att be om hjälp.

The Art of Asking eller Hur jag lärde mig släppa oron och be om hjälp
Det här är berättelsen om hur musik- och performanceartisten Amanda Palmer kom över rädslan att be om hjälp och lyckades samla in 1,2 miljoner dollar i förköp till sin nya skiva. Med den uppriktighet och nakenhet som kännetecknar allt Amanda Palmer tar sig för, beskriver hon sin väg mot en helt annan syn på att ge och att ta emot. I konsten och i livet.

”En bok som borde läsas av varenda person som pysslar med musik, teater, text eller konst i valfri form. Den kommer sannolikt att förändra sättet du ser på relationen mellan artist och publik, kulturpolitik, sociala medier och gemenskap. Möjligen även världen.” /Johan Zillén, Bokboxen

Om författaren
Amanda Palmer är en världsberömd sångerska, låtskrivare, aktivist, affärskvinna och bloggare som först blev känd som ena halvan av den internationellt hyllade punkkabaréduon The Dresden Dolls. Hon undviker för närvarande att bosätta sig på olika ställen med sin man författaren Neil Gaiman, som har lätt för att bli generad. Amanda Palmer är mycket aktiv i sociala medier och har för närvarande över en miljon följare på Twitter och drygt 390 000 ”gillare” på sin Facebook-sida.