Våra böcker

Vi ger bara ut böcker som måste ges ut. Livet är kort och vi har bara tid för intressanta och inspirerande böcker. Vår katalog kommer att fyllas med utvalda berättelser i varierande form. En del blir böcker, andra blir något helt annat.

Förlag och författare

Om förlaget

Bucket List Books ägs och drivs av Helén Enqvist, medgrundare och tidigare delägare i Sekwa förlag.

Vad förlaget vill

  • Vi ger bara ut böcker som måste ges ut. Livet är kort och vi har bara tid för intressanta och inspirerande böcker. Hinken kommer att fyllas med utvalda berättelser i varierande form. En del blir böcker, andra blir något helt annat. Vi kommer att ger ut både svenska och utländska berättare – gärna kvinnor.
  • Vi tar fram böckerna i nära samarbete med författarna och hämtar stöd och inspiration från positiva och kreativa vänner. Vi vill nämligen ha roligt på jobbet.
  • Vi ska producera kvalitetsböcker och samtidigt visa hänsyn mot vår miljö. Vi vill hålla svinnet på minimal nivå, exempelvis genom att jobba med mindre upplagor, e-böcker och print-on-demand.
  • Vi vill skapa möjligheter att nå ut på en osäker marknad där det krävs nya grepp för att synas och höras. Vi vill vara direktsända, digitala och på plats, värda att spara, återvinna, återanvända, och vi vill förtjäna din tid.