Bagarmossen_fram”I Universum hänger varje liten enhet ihop, och därför kom det sig att Ylvas val att köpa två påsar ostbågar till priset av en just denna afton fick henne att göra ett snedsteg som skulle leda henne in på prövningarnas väg.”

Ylva Svensson är gymnasielärare på en friskola. Dagligen kämpar hon för utsatta ungdomar mot det allt hårdare samhällsklimatet. En dag flyttar djävulen in i lägenheten bredvid och erbjuder sin hjälp. Det här är en modern Fausthistoria, som samhällskritiskt rör sig via myternas värld, till frågeställningar om människans natur.

Boken kan sägas tillhöra genren magisk realism och vänder sig främst till vuxna men kan med fördel läsas av både ungdomar och äldre.

När djävulen kom till Bagarmossen är Anita Santessons debutroman för vuxna. Läs mer om författaren här. Hör och se författaren presentera sin bok för tidningen Hammarby/Skarpnäck.

[E]n synnerligen stormig historia med sanslösa förvecklingar”/ Lotta Olsson, DN

Fascinerande, spännande & underhållande!” Betyg 4/5./ Bloggen Jennies boklista

Magisk realism i förorten, skarp samhällskritik, engagerande karaktärer, en stor skopa humor och riktigt spännande på sina ställen.”/ Bloggen Stories from the City

Köp boken i bokhandeln, i nätbokhandeln eller beställ boken i vår webbshop.