1000ordfoerallt_header

Johan är åttiosju år gammal. Varje dag besöker han sin fru Natasja på sjukhemmet i ett utdraget och smärtsamt farväl. För varje gång försvinner hon allt längre bort från honom och det liv de haft tillsammans.

I samma hus som Johan bor Isaak. Han är tolv år och i hans huvud snurrar tankarna fort och ohejdat. I skolan har han svårt att koncentrera sig och han är oftast ensam. Hemma finns mamma och pappa, men mamma vill skiljas och pappa vill inte leva längre. Pappa gör sig själv illa och hamnar i djup medvetslöshet, onåbar för Isaak.

Johan och Isaak finner varandra. På kvällarna sitter de uppe på husets takterrass under den stjärnklara himlen. Mellan dem växer en stark gemenskap fram och en förståelse för den ensamhet och förlust de båda upplever.

Tusen ord för allt är en gripande och insiktsfull berättelse om sorg och saknad, men också en berättelse om en varm och räddande vänskap mellan en gammal man och en ung pojke. Boken utkom första gången 2009 på Brombergs förlag.

 

”Hur underbar får en bok bli?! Jag älskar Conny Palmkvists skildring av en missanpassad liten kille som har mist sin pappa och en gammal man vars älskade hustru försvinner in i senilitetens dimma.”
Amelia

 

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist (f. 1973) är uppväxt och bosatt i Skåne. Han har skrivit fem romaner sedan den kritikerhyllade debuten 2005 med dokumentärromanen Hej då, allihopa. Han har bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris. Till vardags är han copywriter och anlitas dessutom flitigt som redaktör, lektör och litteraturkritiker. Hösten 2014 utkom hans senaste bok, Håll inte tillbaka kärleken, William Holden.

 

Tidigare titlar

  • Hej då, allihopa (Forum, 2005)
  • Två hus vid slutet av en väg (Forum, 2006)
  • Tusen ord för allt (Brombergs, 2009)
  • De flyende skyldiga (Arnold, 2011)
  • Låglandet (e-novell, Hoi, 2013)
  • Fyrvaktaren (e-novell, Hoi, 2013)
  • Håll inte tillbaka kärleken, William Holden (Bucket List Books, 2014)

1000 ord för allt