Dolores Redondo

Författare

Dolores Redondo är född 1969 i San Sebastian i Spanien och utbildad jurist. Sedan framgången med Baztán-böckerna skriver hon på heltid. Hon bor och verkar i Ribera Navarra i norra Spanien. Dolores Redondo debuterade 2013 med Den osynlige väktaren, som utgör första delen i deckartrilogin Baztán. De två följande delarna i trilogin, Ondskans arv och Offergåvan, utkommer 2018 respektive 2019 på Bucket List Books.

Den osynlige väktaren har även blivit film som hade premiär i mars 2017. Nu finns den även på Netflix. Se den spanska boktrailern. Känn av stämningen med några bilder ur filmen.

Den 15 oktober 2016 tilldelades Dolores Redondo Spaniens mest prestigefyllda litteraturpris, Premio Planeta. Litteraturpriset Premio Planeta instiftades 1952 av förlaget Planeta och delas ut årligen till en roman skriven på spanska. I år tilldelades priset Dolores Redondo för hennes senaste kriminalroman Todo esto te daré. Priset är Spaniens mest prestigefyllda och prissumman uppgår till närmare 6 miljoner kronor, vilket är näst högst i världen efter Nobelpriset i litteratur.

Bibliografi

  • Den osynlige väktaren (Bucket List Books, 2016)
  • Ondskans arv (Bucket List Books, 2018)
  • Offergåvan (Bucket List Books, 2019)

Författarporträtt: Alfredo Tudela