Manus

Nyhet! Manus, redaktionell rådgivning, utgivning

Bucket List Books ger bara ut böcker som måste ges ut. Livet är kort och vi har bara tid för intressanta och inspirerande böcker. Hinken fylls vartefter med utvalda berättelser i varierande form. Vi ger ut både svenska och utländska berättare – gärna kvinnor. Sedan starten 2014 har vi publicerat sammanlagt 21 böcker inom skön- och reselitteratur samt konstböcker. Våra författare så här långt: Annika BergsonSimone de BeauvoirTorun BörtzYlva DahlmanLorànt DeutschSerge GainsbourgEva LindforsAmanda PalmerConny PalmkvistDolores RedondoAnita SantessonWiveka Wachtmeister och Marie Öhgren.

”Det svåra är inte att välja manus, det är att välja bort!”

”BLB är ett litet förlag och vår tid på jorden är begränsad. Sedan förlaget startade har jag tagit emot väldigt många spontanmanus som jag inte hunnit läsa. Därför har jag nu valt att med Anita Santessons hjälp bredda verksamheten och snabbare kunna ge svar till författarna och dessutom utveckla en möjlighet till manusrådgivning”, säger Helén Enqvist, grundare och förläggare.

Skicka ditt manus till oss!

Efter en första överblick tackar vi tyvärr oftast nej. Möjligheten till utgivning är begränsad eftersom vi endast ger ut ett fåtal böcker per år. Men det händer ibland. Målsättningen är finna de böcker som bara måste ges ut och som helst är skrivna av kvinnor eller ickebinära. Om vi hittar en riktig guldklimp, kan vi erbjuda utgivning. Det händer också att vi ser en potential i ett inskickat manus och bedömer att det har förutsättningar. Då kan vi mot en ersättning erbjuda dig en formativ manusläsning med utvecklingsmöjligheter. Allt fler aktörer på marknaden erbjuder i dag den här typen av tjänst. Till skillnad från många andra erbjuder vi endast tjänsten till manus där vi verkligen ser en möjlig utveckling.

För att kunna göra en manusbedömning behöver vi:

  • Pitch (100 ord) – en säljande presentation av din historia som ska fånga en potentiell läsare. Den ska kunna stå på baksidan av din bok.
  • Synopsis som sammanfattar din historia (max 2 A4-sidor)
  • Presentation av dig (max 1 sida) gärna med foto
  • Manuset i sin helhet
  • Ange också om du är intresserad av en formativ bedömning om en sådan skulle erbjudas.
  • Skriv med 12 pt Times New Roman, 1,5 radavstånd, sidnumrering.

Vi värnar om miljön och tar endast emot manus via mail.
Mejla ditt manus till manus (snabel-a) bucketlistbooks.se.