Sommaren 1987 ryker dammet kring fötterna på sextonårige Ärlig Johansson där han driver omkring i den sydsvenska byn. Han har fått jobb på Posten och redan under den första postrundan hamnar han i den märkliga världen på Veras aveny. En viss Norma Jansson stiger ner från himlen, med allt vad det innebär.

Problemet är att Ärlig försöker rädda livet på sin far också. Fadern håller på att supa ihjäl sig och får hjälp av sin bror som dyker upp på gården. Det är en roman om sorg och överlevnad, om hopp och oväntad kärlek. Om kampen mot dem som försöker dra ner oss i elände. Hur vet man om man blivit galen? Var går gränsen mellan dröm och verklighet?

Skådespelaren William Holden tycks ha svar på det mesta. Ärlig Johansson får uppleva en sommar han sent ska glömma. Det är inte alla som en dag upptäcker att de klarat sig igenom både Titanics undergång och flera av världens värsta flygplanskrascher. Det finns de som inte överlever över huvud taget.

På Conny Palmkvists sida på Facebook hittar du mer material om och kring boken.

 

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist är född och uppväxt i Jonstorp i Skåne. Han har skrivit fem romaner och har bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris. Conny arbetar som copywriter på reklambyrån AddEmotion i Helsingborg och är dessutom flitigt anlitad som redaktör, lektör och litteraturkritiker. Läs mer på författarens hemsida.

 

Tidigare titlar

  • Hej då, allihopa (Forum, 2005)
  • Två hus vid slutet av en väg (Forum, 2006)
  • Tusen ord för allt (Brombergs, 2009)
  • De flyende skyldiga (Arnold, 2011)
  • Låglandet (e-novell, Hoi, 2013)
  • Fyrvaktaren (e-novell, Hoi, 2013)